Revolucionant Consciències (22/11/12)

[audio:https://archive.org/download/RevolucionantConscincies22novembre12/20121122-Revolucionant.mp3]

Aquest mes, el programa de ràdio Revolucionant Consciències ha entrevistat a la Georgina Monge, militant de Justa Revolta, entorn al tema sobre el qual versa la nostra campanya anual: Crisi i Gènere. Ens ha exposat quins han estat els efectes desiguals que la crisi ha provocat en homes i dones, i com això ha impactat en les relacions de gènere. La conclusió principal és que a l’Estat Espanyol, el primer impacte de la crisi ha estat més dur en els homes, per ser els sectors tradicionalment masculinitzats els que es van veure més afectats. De totes maneres, malgrat aquest empitjorament de les condicions dels homes en el mercat laboral, les dones segueixen estan col·locades en una posició més precària, ja que es partia d’una situació fortament desigual per raó de gènere abans que esclatés la crisi. Així, simplement, el que s’ha donat és un factor d’igualtat en negatiu que ha equiparat les males condicions laborals masculines a les que fins al moment tenien majoritàriament les dones, amb la conseqüent precarització general de la classe obrera. Esperem que us agradi!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *