Qui som?

– Ràdio Trama, un projecte popular:

És necessari deixar clar que l’objectiu de la ràdio comunitària de fer alguna cosa per la comunitat, és, més aviat, donar una oportunitat a la comunitat perquè faci alguna cosa per sí mateixa, com per exemple posseir el control del seu propi mitjà de comunicació. “What is Community Radio”.AMARC Àfrica i Panos Àfrica Austral.1998.

Davant la necessitat de crear un mitjà quotidià de comunicació, neix aquest projecte de ràdio. Alhora es presenta com una forma de lluita envers el monopoli i la centralització de la comunicació que patim a Sabadell. Partim, doncs, d’una realitat deficitària que denota la mancança d’un projecte comunicatiu local, que amb independència de grups polítics i econòmics, exerceixi una veritable funció informativa, de socialització de la informació, del coneixement i de la cultura entre la ciutadania, que fugi de la manipulació i que compti amb una veritable participació social.

Un projecte comunicatiu local independent, assembleari i autogestionat amb voluntat de:

1 Donar a conèixer una nova manera de fer i entendre els mitjans de comunicació.

2 Promoure la radiodifusió cultural i educativa, i estendre la socialització de la cultura i del coneixement.

3 Oferir un espai als col·lectius que treballen a la ciutat perquè disposin d’un mitjà per difondre la seva tasca i els seus projectes entre la resta de la ciutadania.

4 Potenciar la relació entre els diferents col·lectius de la ciutat, així com la relació d’aquests amb la població sabadellenca.

5 Oferir un espai d’opinió i de participació directa a la ciutadania.

6 Potenciar el pensament crític i el debat més enllà d’un marc institucional.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.