Seminari d’Estiu 2023: Primera Sessió (8 de juny)

SEMINARI D’ESTIU 2023: “Memòria i organització de la lluita i les aliances feministes: les feministes també fem Història!”

Enguany és molt especial per nosaltres, ja que celebrem els 20 anys del nostre col·lectiu. Aquest any celebrem 20 anys de feminisme anticapitalista a la nostra ciutat. I celebrem també les aliances amb altres col·lectius feministes i moviments socials que ens fan fortes arreu del territori.

Per això plantegem aquest seminari com un acte d’amor, com diria Montserrat Roig, un acte de memòria històrica de l’organització feminista a Sabadell, al Vallès i als Països Catalans. Però també a altres llocs com Euskal Herria o el Kurdistan. A més, en aquest 13è Seminari, que hem titulat “Memòria i organització de la lluita i les aliances feministes: les feministes també fem Història!” , també volem habilitar espais per debatre i seguir reflexionant sobre qüestions que s’han anat repetint al llarg de la història, però que encara continuen vigents: Quin és el subjecte polític del Feminisme? Quin ha de ser el paper dels homes a la lluita feminista? Com construïm aliances més enllà de la identitat? Com podem combatre el feixisme i l’extrema dreta des del Feminisme?

Des de Justa Revolta us volem convidar, especialment, a aquest seminari perquè davant de l’actual auge de l’extrema dreta i del feixisme, tenim clar que ens cal formació, organització i mobilització. Som feministes i som antifeixistes, i tenim la responsabilitat d’omplir de vida i d’amor, tot el que ells pretenen omplir d’odi. Fem, entre totes, del ‘No passaran” una realitat infranquejable.

PRIMERA SESSIÓ (8 de juny de 2023): COM CONSTRUÏM ALIANCES MÉS ENLLÀ DE LA IDENTITAT? EL FEMINISME EN ALIANÇA REBEL AMB ALTRES MOVIMENTS SOCIALS.

En aquesta primera sessió comptem amb la companyia i l’expertesa de la Laura Macaya, coordinadora del llibre “Alianzas Rebeldes”, educadora social especialitzada en gènere i feminismes, i actualment directora de GENERA, una associació pro-drets del treball sexual.

Descarrega‘l AQUÍ (botó dret, “anomena i desa l’enllaç”)