Seminari d’Estiu 2023: Segona Sessió (15 de juny)

SEMINARI D’ESTIU 2023: “Memòria i organització de la lluita i les aliances feministes: les feministes també fem Història!”

Enguany és molt especial per nosaltres, ja que celebrem els 20 anys del nostre col·lectiu. Aquest any celebrem 20 anys de feminisme anticapitalista a la nostra ciutat. I celebrem també les aliances amb altres col·lectius feministes i moviments socials que ens fan fortes arreu del territori.

Des de Justa Revolta us volem convidar, especialment, a aquest seminari perquè davant de l’actual auge de l’extrema dreta i del feixisme, tenim clar que ens cal formació, organització i mobilització. Som feministes i som antifeixistes, i tenim la responsabilitat d’omplir de vida i d’amor, tot el que ells pretenen omplir d’odi. Fem, entre totes, del ‘No passaran” una realitat infranquejable.

SEGONA SESSIÓ (15 de juny de 2023): PODEN SER ELS HOMES SUBJECTE DEL FEMINISME? ENTENDRE LA MASCULINITAT PER FER FRONT A L’AUGE DE L’EXTREMA DRETA.

Quin paper i quina responsabilitat han d’assumir els homes per aconseguir una societat feminista? Necessitem aliats? Podem construir espais feministes que els integrin?

Justa Revolta ens posicionem com a col·lectiu feminista mixte, i entem que hi ha espai pels homes en la nostra lluita. No obstant, aquesta sessió no es planteja com una impugnació als espais feministes no mixtes, que creiem necessaris, ni tampoc pretén posar en qüestió el protagonisme o el lideratge de la lluita feminista, de les dones i identitats sexuals i de gènere dissidents que som les que patim més les conseqüències del sistema capitalista patriarcal.

El que volem fer és habilitar un espai per reflexionar i explorar formes de militància que construeixin una base social el més àmplia possible per aconseguir una societat sense discriminacions o desigualtats de gènere.

Per parlar de tot això, avui ens acompanyen el Bernat Chueca, educador social especialitzat en feminismes i LGTBIQ+. I el Lionel Delgado, filòsof i doctor en sociologia, que investiga sobre feminismes, models de masculinitat, i sobre l’auge de discursos antifeministes i reaccionaris.

Descarrega‘l AQUÍ (botó dret, “anomena i desa l’enllaç”)